90 yaşında ağaca çıkıyor, kilometrelerce yürüyor

Karamanlı ilçesinde yaşayan 80 ve 90 yaşındaki iki kardeş, ilerleyen yaşlarına rağmen sağlıklı bir yaşam sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Çoban

İlçeye bağlı Bedemli köyünde yaşayan Osman Çelik (90) ile kardeşi Hasan Çelik (80), ilerleyen yaşlarına rağmen önemli bir sağlık sorunu olmamasıyla dikkat çekiyor. Her sabah düzenli olarak kahvaltılarını yaptıktan sonra spor hareketleri yapan Çelik kardeşler, daha sonra gündelik işlerini rahatça yapabiliyor.

Yaşlarına aldırmadan ağaçlara çıkan, kışlık hazırlıkları için odun yapan Çelik kardeşler, gün boyunca köyde değişik işler yapıyorlar. Sağlıklı bir yaşam süren Çelik kardeşler, gençleri de sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda uyarıyor.

Osman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilik yaptığını, bu yaşına kadar hayatının çalışmakla geçtiğini söyledi.

Kendisinden 30 yaş küçüklerle bile iş yapma konusunda yarışabileceğini vurgulayan Osman Çelik, "Akşama kadar birçok işi yapabiliyorum. Ceviz ağacına çıkıp ceviz topluyorum. Ağaca, benim yaşlarımdaki herkes çıkamaz. Ağaca çıkıp ceviz topladığıma inanamıyorlar. Gözlerim de çok iyi görür. İpliği iğneden rahatlıkla geçirebilirim" dedi.

İlerleyen yaşına rağmen birçok işi rahatça yapabildiğini ifade eden Çelik,

"Odun keserim, bahçede çalışırım. Yani iyi kötü hakkından gelebildiğim kadar işleri yaparım" diye konuştu.

Eşiyle aynı yaşta olduğunu, ancak eşinin hasta olması nedeniyle ev işlerinde eşine yardım ettiğini dile getiren Çelik, "Eşim biraz düşkün vaziyette. Eşimden daha sağlıklı olduğum için ona da yardımcı oluyorum" diye konuştu.

-Yaz kış her gün kilometrelerce yol yürüyor-

Hasan Çelik ise disiplinli yaşamı ve spor yapmayı ilke edindiğini dile getirerek, bugüne kadar ciddi bir hastalık geçirmediğini, hayatında hiç doktora gitmediğini söyledi.

Sağlıklı bir yaşam sürmesini yaz kış her sabah kahvaltıdan sonra 6-7 kilometre yol yürümeye, haftada 2 defa da 15 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmeye ve günlük spor yapmaya bağlayan Çelik, herkese spor yapmasını önerdi.

Hasan Çelik, sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerde bulunarak, şöyle dedi:

"Aile yaşamın huzurlu, moralin iyiyse yaş uzar. Eğer ailede saygı ve sevgi kalmamışsa, dert ve tasa çoğalmışsa ömür ezilir. Sigara içmek iyi değildir, ömrü bitirir. Gençleri sigara içmemeleri konusunda terbiye etmek lazım, eğitim lazım. Eğitim, aileden öğretmene kadar devam eder."

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber